ÅF holder kurs i vegprosjektering på NTNU

I begynnelsen av april holdt Ronny Rostad, vegplanlegger i ÅF to dagers kurs i vegprosjektering med Novapoint for Bygg- og miljøteknikkstudentene ved NTNU.

Kurset var satt opp i samarbeid med Industrikontakten, som er bedriftskontakt i linjeforeningen for Bygg- og miljøteknikk. De 30 plassene som var tilgjengelig på kurset ble fulltegnet på noen minutter!

Den første dagen var dedikert til en teoretisk gjennomgang av verktøyet og på kursets andre dag fikk studentene prøve seg på praktisk prosjektering av et trompetkryss. Det var populært.

- Studentene viste stor interesse både for vegfaget og programvaren vi benytter. De ønsker å være best mulig forberedt når de kommer ut i jobb, og forhåpentligvis treffer jeg igjen noen av de i ÅF om noen år, sier Ronny.

Bildet: Studentene bryner seg på prosjektering i Novapoint.

Bildet: Studentene bryner seg på prosjektering i Novapoint.

20 års erfaring

Ronny Rostad har over 20 års erfaring med både bruk og utvikling av Novapoint. Han representerer ofte ÅF på forskjellige arrangement og messer hvor han viser live prosjektering av veg. I tillegg har Ronny ansvar for opplæring av kollegaer internt i ÅF.

- Det som motiverer meg på jobb er muligheten til å bidra til å bygge egen og andres kompetanse, og gjøre mitt beste for at ÅF lykkes innenfor mitt fagområde i Norge, avslutter Ronny.

Bildet: Alle fikk diplom for fullført kurs.

Bildet: Alle fikk diplom for fullført kurs.

Om Novapoint

Novapoint er et profesjonelt programvareverktøy for infrastrukturprosjekter som brukes til effektiv prosjektering av alle aspekter av moderne veier, jernbaner, tunneler, bruer, vann og avløp.